Skip to content Skip to footer

Acties

Februari: Maand van het gebit!

Elk jaar staat de maand februari landelijk in het teken van gebitsverzorging bij huisdieren. Gebitsproblemen komen namelijk heel erg veel voor bij honden en katten maar valt baasjes vaak niet op omdat dieren gewoon blijven eten ondanks hun slechte gebit.

Bij ruim 75% van de dieren ouder dan 3 jaar vormt zich al tandplak op de tanden en kiezen. Dit tandplak wordt omgezet in tandsteen. Bacteriën, die zich schuilhouden onder dit tandplak en tandsteen zorgen voor een stinkende geur uit de mond, ontstekingen en pijn. Uiteindelijk kunnen zelfs het kaakbot en de wortels van de tanden worden aangetast!

Wanneer bij een gebitscontrole blijkt dat er inderdaad erge ontsteking in de mond is of wanneer we al aangetaste kiezen/tanden zien, adviseren we een gebitsbehandeling. Zo’n gebitsbehandeling vindt altijd plaats onder algehele verdoving om te zorgen dat we het hele gebit echt goed kunnen bekijken. Hiervoor wordt eerst het hele gebit professioneel gereinigd met een speciale tandheelkunde-unit, waarna we elke tand en kies afzonderlijk kunnen onderzoeken.

Deze maand bieden wij:

  • Gratis gebitscontroles (wel op afspraak)
  • 10% korting op preventieve gebitsverzorgende producten
    (tandpasta, tandenborstel, brokjes, etc)
  • 10% korting op gebitsreiniging en behandeling

Maak een afspraak telefonisch, via de e-mail of loop bij ons binnen!