Skip to content Skip to footer

Het team

Bij Dierenkliniek Oosterbeek staat een klein maar zeer ervaren team voor uw klaar om de beste zorg voor uw huisdier te geven en u te helpen met praktische tips en adviezen. Daarnaast is Dierenkliniek Oosterbeek ook een leerbedrijf, waar paraveterinairen in opleiding en diergeneeskunde studenten stage kunnen lopen en zo praktische (werk)ervaring kunnen opdoen.

Hildeward Hoenderken

Dierenarts/eigenaar

Mijn naam is Hildeward Hoenderken en ik ben de dierenarts bij Dierenkliniek Oosterbeek.

Mirjam Koopman

Paraveterinair

Mijn naam is Mirjam Koopman en ik ben paraveterinair bij Dierenkliniek Oosterbeek.

Laura Joling

Paraveterinair

Mijn naam is Laura Joling en ik ben paraveterinair bij Dierenkliniek Oosterbeek.

Mijn naam is Hildeward Hoenderken en ik ben de dierenarts bij Dierenkliniek Oosterbeek.

Zoals veel dierenartsen wist ik als kind al, dat ik later dierenarts wilde worden. Misschien niet heel toevallig, zowel mijn vader, grootvader als andere familieleden waren ook dierenarts. Ik ben opgegroeid in Oosterbeek, de omgeving is mij dus zeer bekend! Na mijn eindexamen kon ik helaas niet met de studie diergeneeskunde beginnen omdat ik was uitgeloot, ik heb toen besloten te starten met de studie biologie in Utrecht. Na twee jaar werd ik ingeloot en kon ik toch met diergeneeskunde starten en mijn droom volgen. Een andere droom was werken in een dierentuin, tijdens mijn studie heb ik vijf jaar als dierverzorger gewerkt bij Burgers’ Zoo op de Safari-afdeling. In 2006 studeerde ik af en kon ik bij toeval starten bij Dierenkliniek ‘de Pietersberg’ in Oosterbeek, in hetzelfde pand aan de Pietersbergseweg. Ik heb vele jaren samen met andere dierenartsen gewerkt, met veel plezier kijk ik terug op de samenwerking met onder andere Hans Rierink, Andries van Foreest en vele andere collega’s.

In de afgelopen vijftien jaar heb ik mij, mede onder begeleiding van Andries van Foreest, gespecialiseerd in de veterinaire tandheelkunde, een vakgebied dat mij ook veel in dierentuinen bracht. Samen met collega Jan Bos heb ik veel exoten behandeld in Ouwehands’ Dierenpark. Op deze site is onder het kopje tandheelkunde veel meer te lezen over wat voor tandheelkundige behandelingen wij op de kliniek uitvoeren.

Samen met collega Rita Veldman hebben wij in 2020, na drie jaar aan voorbereiding, het dierenziekenhuis in Arnhem kunnen realiseren. Een groot dierenziekenhuis met spoed- en verwijszorg. In 2021 heb ik ervoor gekozen mijn functie neer te leggen in het dierenziekenhuis en verder te gaan als zelfstandig werkend dierenarts. Ik wilde mij meer richten op mijn passie in mijn werk; het behandelen van gezelschapsdieren en het contact met cliënten. Trots ben ik erop dat per 1 januari 2023 wij van start zijn gegaan als onafhankelijke praktijk in Oosterbeek, waar betaalbare en persoonlijke diergeneeskundige zorg speerpunten zijn. U bent hier van harte welkom!

Mijn naam is Mirjam Koopman en ik ben in 2018 afgestuurd als paraveterinair.

De afgelopen 4 jaar heb ik samen met Laura in Zutphen gewerkt bij een gezelschapsdierenpraktijk. Vanaf 1 januari 2023 ben ik gestart bij Dierenkliniek Oosterbeek. Het leuke aan dierenartsassistente zijn, vind ik de afwisseling. Ik vind het contact aan de balie met klanten erg leuk maar vind het daarnaast ook erg interessant om te helpen met de operaties en opnames. Samen met Hildeward zal ik veel tandheelkundige patiënten behandelen, wij voeren veel behandelingen uit met de eigenaar erbij. Naast de tandheelkundige werkzaamheden, ben ik verantwoordelijk voor de apotheek en het laboratorium. Binnen de kliniek hebben wij heel moderne apparatuur om bijvoorbeeld bloed- en urineonderzoeken uit te voeren. 

Ik ben opgegroeid in Voorst en doordat ik net verhuisd ben naar Zutphen logeert mijn kat Zoë momenteel nog bij mijn moeder. Naast mijn werk houd ik ervan om op het voetbalveld te staan!

Ik kijk ernaar uit om u en uw huisdieren te ontmoeten en te helpen!

Hallo! Mijn naam is Laura Joling. 

Sinds 2015 ben ik afgestudeerd als paraveterinair/dierenartsassistente in Doetinchem en vanuit mijn stageperiode heb ik na mijn studie eerst een aantal jaren in Zutphen in een gezelschapsdierenpraktijk mogen werken. Hier heb ik veel ervaring kunnen opdoen. In januari 2023 ben ik begonnen bij Dierenkliniek Oosterbeek. 

U zult mij alle dagen van de week in de dierenkliniek tegen kunnen komen. Aan de telefoon, achter de balie of assisterend bij operaties; juist deze afwisseling maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga, geen enkele dag is hetzelfde! Het contact met diereigenaren en het behandelen en knuffelen van dieren maakt het werk zo leuk! Naast de algemene werkzaamheden kan ik u adviseren welke voeding het meest geschikt voor uw huisdier is. Daarnaast zal ik binnen de kliniek paraveterinaire stagiaires begeleiden, zodat deze studenten praktijkervaring kunnen opdoen. Zo dragen wij als praktijk ons steentje bij, tot het opleiden van een nieuwe generatie paraveterinairen. 

Samen met mijn vriend en hond Nova, een Oud Duitse Herder, woon ik in Brummen. Naast het werk in de dierenartsenpraktijk sport ik meerdere keren in de week en spendeer ik graag tijd met Nova om te trainen of lange wandelingen te maken in de mooie natuur!

Ik kijk er naar uit om u en uw huisdieren te ontmoeten. Tot snel!