Skip to content Skip to footer

Crematie

Dierenkliniek Oosterbeek werkt samen met Dierencrematorium Grebbehof in Rhenen. Door op deze link te klikken, kunt u op de website meer informatie vinden over het diercentrum en de verschillende diensten die het diercentrum aanbiedt.

Afscheid nemen van een geliefd huisdier is niet leuk. En de keuze maken voor euthanasie is dan ook erg moeilijk. Wanneer de tragische gebeurtenis zich voordoet en het moment is aangebroken dat uw maatje komt te overlijden, wilt u ook dat het afscheid zo prettig mogelijk verloopt. Na het overlijden van uw huisdier zijn er nog enkele keuzes te maken. Namelijk, wat wilt u doen met uw overleden huisdier?

We beschrijven hieronder enkele opties:

Individuele crematie

Wanneer u kiest voor deze vorm van cremeren dan wordt uw huisdier individueel (alleen) gecremeerd. Nadat uw huisdier individueel gecremeerd is kunt u ervoor kiezen de as mee naar huis te nemen in een asbus, een urn of een gedenksieraad. Indien u de as niet mee naar huis wilt nemen, kunt u de as ook zelf uitstrooien of door het crematorium laten uitstrooien.

Gezamenlijke crematie

Bij een gezamenlijke crematie wordt uw huisdier met meerdere huisdieren tegelijk gecremeerd. Na afloop van de crematie wordt de as gezamenlijk door het crematorium uitgestrooid. Bij deze vorm is het dus niet mogelijk om de as van uw huisdier terug te krijgen.

Destructie

Destructie is de algemene afvoermethode van overleden huisdieren. Na verzameling worden de dieren op grootschalige wijze verwerkt en verbrand. Het ontstane restmateriaal wordt omgezet tot industriële grondstoffen die als biobrandstof dienen.

pexels-inge-bernaers-13997431